Kremlinul a informat vineri că premierul britanic Theresa May a adus în discuţie otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal în discuţiile cu preşedintele rus Vladimir Putin şi că liderul rus i-a oferit răspunsurile necesare în acest sens, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
May şi Putin au discutat şi despre noi modalităţi de a readuce la viaţă legăturile de afaceri dintre Marea Britanie şi Rusia, a informat purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitry Peskov.
 
Peskov nu a oferit detalii privind ce răspunsuri a oferit Putin.
 
O purtătoare de cuvânt a guvernului britanic a declarat că May i-a transmis liderului rus că Marea Britanie „are dovezi irefutabile că Rusia se află în spatele atacului, aceste dovezi venind în urma unor investigaţii amănunţite şi o cooperare cu aliaţii”.
„Ea a afirmat că acest comportament nu are voie să fie repetat şi că Marea Britanie doreşte ca cele două persoane responsabile să fie trase la răspundere de justiţie”, a adăugat purtătoarea de cuvânt.
Relaţiile între Londra şi Moscova s-au deteriorat puternic în urma otrăvirii lui Serghei Skripal, un fost colonel din cadrul serviciilor militare ruse de informaţii (GRU), şi a fiicei acestuia, Iulia, în martie 2018, la Salisbury, în Anglia.
Cei doi lideri s-au întâlnit după ce Putin a oferit un interviu exploziv pentru Financial Times în care a atacat liberalismul şi a comentat otrăvirea fostului spion rus Sergei Skripal.
Putin a afirmat: „Toate aceste discuţii despre spioni şi contraspioni nu reprezintă ceva ce este relevant pentru relaţiile interstatale. Povestea lui Skripal nu valorează nici cinci copeici. Sau nici cinci lire, de fapt”.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.