Plafonarea preţului petrolului rusesc decisă de ţările occidentale nu va avea niciun impact asupra ofensivei Moscovei în Ucraina, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care a avertizat în privinţa "destabilizării" pieţei mondiale a energiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email


Economia rusă "are toate capacităţile necesare" pentru a finanţa ofensiva militară, a declarat presei Dmitri Peskov. "Astfel de măsuri nu vor avea niciun fel de impact", a adăugat el, referindu-se la plafonarea preţului petrolului rusesc adoptată de Uniunea Europeană, ţările G7 şi Australia pentru a reduce posibilităţile Moscovei de a-şi finanţa invazia din Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că Rusia pregăteşte modul în care va răspunde la iniţiativa G7 şi a aliaţilor de a interzice ţărilor şi companiilor să petrol rusesc dacă preţul depăşeşte 60 de dolari pe baril.

El a adăugat că plafonarea preţurilor ar "destabiliza complet" pieţele globale de energie şi le-a spus europenilor că ar trebui să se pregătească pentru preţuri mai mari.

Preţul de referinţă al ţiţeiului Brent a crescut luni cu 1,7%, la 87,01 dolari pe baril, în urma deciziei Uniunii Europene de a adopta plafonul de preţ pentru petrolul rusesc.

Mai mulţi oficiali ruşi au declarat anterior că Moscova nu va vinde petrol ţărilor care respectă plafonul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.