Rusia nu are cunoştinţă de misiunea Vaticanului de a ajuta la rezolvarea conflictului cu Ucraina, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, o declaraţie similară fiind făcută şi de un oficial de la Kiev apropiat de preşedintele Volodimir Zelenski, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu. Nu ştim nimic despre asta", a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, întrebat despre planul despre care a vorbit duminică Papa Francisc.

Un oficial ucrainean apropiat biroului preşedintelui Volodimir Zelenski a declarat, de asemenea, luni, pentru CNN, că Kievul nu are "cunoştinţă de niciun fel" despre o misiune de pace în care să fie implicat Vaticanul.

"Preşedintele Zelenski nu a consimţit la astfel de discuţii în numele Ucrainei", a declarat oficialul. "Dacă au loc discuţii, acestea au loc fără ştirea sau binecuvântarea noastră", a punctat el. .

Papa Francisc a declarat duminică jurnaliştilor că Vaticanul face parte dintr-o misiune cu scopul de a pune capăt războiului din Ucraina. "Misiunea este în desfăşurare acum, dar nu este încă publică", a spus el după o vizită de trei zile în Ungaria. "Când va fi publică, o voi dezvălui", a adăugat papa.



Săptămâna trecută, premierul ucrainean Denîs Shmîhal s-a întâlnit cu Papa Francisc la Vatican şi a declarat că a discutat despre "formula de pace" propusă de Zelenski, şi invitându-l pe papă să viziteze Ucraina.

CITEȘTE ȘI Papa Francisc spune că Vaticanul este implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina
CITEȘTE ȘI Premierul ucrainean Denîs Şmîhal, primit în audienţă de Francisc la Vatican, îl invită pe Papă în Ucraina şi-i cere ajutorul în repatrierea copiilor ucraineni răpiţi de Rusia





 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.