Kremlinul a denunţat marţi ”rusofobia” Statelor Unite după ce justiţia americană a anunţat inculparea a şase agenţi ruşi cu privire la atacuri cibernetice mondiale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste inculpări relevă o ”rusofobie sfruntată, care nu are, evident, nimic a face cu realitatea”, a declarat presei un purtător de cuvânt al Kremşinului, Dmitri Peskov, care deplânge ”o tendinţă de a acuza Rusia şi serviciile speciale ruse de toate păcatele”.

Washingtonul a anunţat luni că a inculpat şase agenţi din cadrul serviciilor militare ruse de informaţii GRU cu privire la atacuri cibernetice comise din 2015 în 2019.

Aceste atacuri au vizat partidul En Marche! al lui Emmanuel Macron înainte de alegerile prezidenţiale franceze din 2017, Jocurile Olimpice (JO) de iarnă din Coreea de Sud din 2018 şi reţeaua electrică din Ucraina.

Cei şase hackeri - cu vârste cuprinse între 27 şi 35 de ani - sunt căutaţi de către justiţia americană.

”Federaţia rusă şi serviciile seciale ruse nu au comis niciodată atacuri cibernetice, mai ales în legătură cu Jocurile Olimpice”, a subliniat marţi Peskov.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.