Kremlinul denunţă marţi o ”lipsă de clarviziune” europeană după ce Europa a expulzat peste 150 de diplomaţi ruşi din cauza ofensivei Rusiei în Ucrana, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi regretăm acest lucru”, declară presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

”O reducere a posibilităţilor de a comunica la nivel diplomatic în acest condiţii dificile” denotă o ”lipsă de clarviziune care va complica şi mai mult” relaţiile Rusiei cu Uniunea Europeană (UE), apreciază el.

”Iar asta va antrena în mod inevitabil măsuri de represalii”, ameninţă Peskov.

Danemarca, Italia, Suedia şi Spania au anunţat marţi expulzarea a zeci de diplomaţi ruşi, urmând exemplul Germaniei şi Franţei, luni, marcând astfel o nouă degradare a relaţiilor Uniunii Europene (UE) cu Moscova, în urma descoperirii lângă Kiev a unor masacre, imputate de către autorităţile ucrainene forţelor ruse.

Rusia respinge orice implicare în aceste masacre şi denunţă o ”înscenare” ucraineană cu scoopul, acuză Moscova, de a denigra imaginea militarilor ruşi.

Potrivit unu bilanţ realizat de AFP, aproxmativ 260 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi, în total, din diverse state membre UE, de la începutul invaziei ruse a Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.