Kremlinul spune că decizia ambasadorului britanic de a nu participa reuniunea ambasadorilor convocată de Ministerul de Externe al Rusiei pentru a prezenta punctul de vedere al Moscovei cu privire la otrăvirea fostului spion ru demonstrează că Marea Britanie nu doreşte să asculte şi varianta Rusiei, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este un alt exemplu clar al situaţiei absurde în care sunt puse întrebări, dar nu există o disponibilitate de a asculta răspunsurile”, a spus Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Rusia, care a refuzat să explice până acum cum neurotoxina Novichok, produsă pentru prima oară de armata sovietică, a ajuns să fie folosită pe teritoriul britanic, a invitat ambasadorii la o conferinţă la Moscova pentru a discuta cazul.

Un purtător de cuvânt al ambasadei Regatului Unit, Laurie Bristow, a declarat că ambasadorul nu va fi prezent la întâlnire, dar că Londra ia în cosiderare trimiterea altcuiva.

Agenţiile de presă din Rusia au informat că ar mai fi şi alţi ambasadori care nu vor participa, printre care şi cei ai SUA şi ai Franţei.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.