Kremlinul apără marţi o declaraţie a lui Vladimir Putin, luni, prin care l-a atacat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, interpretată de mulţi navigatori pe Internet ca o glumă despre viol, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul de la Kremlin l-a atacat luni, în conferinţa sa de presă comună cu preşedintele francez Emmanuel Macron, pe Volodimir Zelenski, care a criticat elemente ale planului de pace în estul Ucrainei, negociat în 2015 între Kiev şi Moscova.

”Că-ţi place ori ba, draga mea, trebuie să suporţi”, a declarat Putin.

Această declaraţie a provocat o debatere aprigă pe webul rusofon.

Unii critici ai lui Putin denunţă o declaraţie care legitimează violul.

Alţii o consderă mai degrabă un mod de a certa un copil sau o trimitere la o ghicitoare din era sovietică.

”Preşedintele (rus Vladimir Putin) voia să spună că atunci când un stat a acceptat să-şi asume obigaţii, el trebuie să le respecte”, a declarat un purtător de cuvnt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Preşedintele rus Vladimir Putin este un obişnuit al unor declaraţii controversate.

El şi-a comparat criticii cu nişte maimuţe şi a spus că opozantul său numărul unu, Aleksei Navalnîi, care acuză Kremlinul de faptul că l-a otrăvit cu noviciok, ar fi fost mort dacă acuzaţia sa ar fi fost adevărată.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.