Rusia va răspunde într-un mod similar dacă Statele Unite vor expulza diplomaţi ruşi, în urma otrăvirii fostului spion Sergei Skripal în Marea Britanie, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peskov a declarat într-o teleconferinţă cu jurnaliştii că Moscova a fost informată din presă cu privire la posibile expulzări şi va acţiona doar atunci când va exista o informaţie oficială de la Washington.

Într-o asemenea situaţie, răspunsul Moscovei va fi unul bazat pe principiul reciprocităţii, a avertizat el.

Marea Britanie a expulzat recent 23 de diplomaţi ruşi după ce a acuzat Rusia că se află în spatele otrăvirii fostului spion rus care a lucrat pentru britanici, Sergei Skripal. Drept răspuns, Moscova a expulzat la rândul ei acelaşi număr de diplomaţi britanici.

Uniunea Europeană şi SUA şi-au exprimat solidaritatea cu Regatul Unit, existând speculaţii că ar putea lua măsuri similare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.