Noile regiuni ale Rusiei nu sunt încă pe deplin protejate de ameninţări, aşa că operaţiunea militară specială continuă, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, care, pe de altă parte, a infirmat informaţii apărute în presa elveţiană potrivit cărora Washingtonul ar fi propus Moscovei în secret un plan de pace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 "Donbasul nu este încă pe deplin protejat, aşa că operaţiunea militară specială este în curs de desfăşurare. De fapt, trebuie să protejăm oamenii care locuiesc acolo. Până în prezent, acest obiectiv nu a fost pe deplin atins. Acest lucru nu a fost încă făcut", a declarat Dmitri Peskov, citat de agenţia rusă de stat TASS.

În schimb, "securitatea Crimeii este asigurată în mod fiabil", a mai spus el răspunzând unei întrebări.

CITEȘTE ȘI Ucraina avertizează că trupele ruse se adună la graniţe, iar o nouă invazie este iminentă. Putin ar avea 500.000 de soldaţi pregătiţi pentru un nou asalt

Pe de altă parte, Kremlinul a respins vineri ca fiind o "farsă" informaţiile potrivit cărora directorul CIA, William Burns, ar fi venit la Moscova cu o propunere de pace secretă care implica cedarea de către Ucraina a unei cincimi din teritoriul său către Rusia.

Întrebat dacă Burns a venit la Moscova sau dacă a prezentat un plan ce ar implica cedarea de către Ucraina a 20% din teritoriul său, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor: "Întregul articol este o farsă".

Informaţiile din articolul pe această temă publicat de ziarul elveţian Neue Zürcher Zeitung, potrivit căruia Burns ar fi făcut o călătorie secretă la Moscova luna trecută pentru a prezenta planul în numele Casei Albe, au fost, de asemenea, negate la Washington, precizează Reuters.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.