Kremlinul îi avertizează miercuri pe şefii de stat şi de guvern ai statelor membre NATO să nu se angajeze la o consolidare a securităţii Ucrainei, în contextul în care liderii G7 urmează să anunţe un program ”substanţial” de susţinere pe termen lung a Ucrainei, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oferirea unor garanţii de securitate Ucrainei” ”încalcă securitatea Federaţiei ruse”, avertizează un purtător de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitro Peskov.

Acest lucru va conduce la ”consecinţe extremn de negative” pe termen mediu şi lung şi la o exacerbare a securităţii în Europa, ameninţă el.

”Noi sperăm să demonstreze înţelepciune, pentru că, altfel, dacă iau astfel de decizii, aceste ţări fac Europa mult mai periculoasă timp de mulţi ani de-acum înainte”, ameninţă Peskov.

Preşedintele american Joe Biden şi ceilalţi lideri ai G7 urmează să anunţe, împreună cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la sfârşitul summitului NATO de la Vilnius, o consolidare a capacităţilor militare ale Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.