Drone ruseşti lansate la Odesa în noaptea de miercuri spre joi purtau mesaje ca ”pentru Moscova” şi ”pentru Kremlin”, anunţă armata ucraineană, o trimiterea la presupusa tentativă de asasinat a preşedintelui rus Vladimir Putin într-un atac cu două drone la Kremlin, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comandamentul ucrainean de sud a făcut publice imagini în care apar aceste mesaje scrise pe două cozi de drone, precizând că acesta pare să fie ”motivul atacului”.

Potrivit Comandamentului, 15 drone de tip Shahed-131/136 au fost lansate împotriva Odesei, dintre care 12 au fost distruse de armată şi de grupuri mobile.

Trei dintre ele au lovit dormitoarele unei instituţii de învăţământ.

Ucraina a dezminţit orice implicare în atacul cu drone de la Kremlin şi asasinarea lui Putin, în noaptea de marţi spre meircuri.

Înregistrări video postate pe reţele de esocializare surprind o strălucire puternică şi o dâră de fum deasupra unei părţi a Kremlinului, reşedinţa oficială a preşedinţilor ruşi,  cel mai puternic simbol al puterii de la Moscova.

Putin nu se afla în complex la momentul respectiv, a anunţat un purtător de cuvânt, Dmitri Peskov.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins aceste acuzaţii şi a subliniat că Ucraina ”nu-l atacă pe Putin sau Moscova”.

Oficiali americani au anunţat că evaluează acest incident şi că nu deţin informaţii despre autori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.