Două dintre cele mai mari firme de contabilitate - KPMG şi PricewaterhouseCoopers - se retrag din Rusia din cauza războiului din Ucraina, relatează Associeted Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambele KPMG şi PricewaterhouseCoopers au declarat duminică că vor pune capăt relaţiilor cu firmele membre din Rusia. KPMG a spus că se retrage şi din Belarus.  

KPMG are peste 4.500 de angajaţi în cele două ţări. 

”Credem că avem responsabilitatea, împreună cu alte companii globale, de a răspunde atacului militar în curs al guvernului rus asupra Ucrainei”, a transmis KPMG, potrivit thequardian.  
 
PricewaterhouseCoopers a precizat că are 3.700 de angajaţi la firma sa PwC Rusia şi lucrează la o ”tranziţie ordonată” pentru afacere. 

Deloitte a precizat, pentru thequardian, că firma este ”fără echivoc” alături de poporul Ucrainei şi îşi revizuieşte afacerile din Rusia, dar a menţionat ”obligaţiile profesionale” în curs. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.