Guvernul kosovar a decis luni să reintroducă o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii în capitală, la Priştina, dar şi în alte trei oraşe din ţară, în urma unei creşteri a cazurilor de covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orice deplasare a persoanelor în afara locuinţelor lor va fi interzisă” în municipalităţile în care numărul cazurilor de covid-19 este cel mai mare, a anunţat într-un comunicat Guvernul.

Interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii intră în vigoare de la ora locală 21.00 (22.00, ora României) la ora locală 5.00 (6.00, ora României), a precizat Executivul.

La începutul epidemiei, în martie, autorităţile au introdus o interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii pe întregul teritoriu al ţării, o măsură care a fost ridicată la începutul lui iunie.

De asemenea, autorităţile au decis să oblige ”instituţiile publice şi private să reducă numărul angajaţilor activi la nivelul personalului indispensabil”.

Restaurantele şi cafenelele sunt obligate să pună în aplicare noile măsuri, care prevăd o reducere a programului de lucru şi o limitare a serviciilor la terase şi alte spaţii deschise.

”Facem tot ceea ce putem în vederea gestionării situaţiei”, a declarat premierul Avdullah Hoti, precizând că Guvernul său nu va ezita să proclame starea de urgenţă în cazul în care meidici sugerează acest lucru.

La fel ca în restul Balcanilor, numărul persoanelor infectate şi victimelor covid-19 în Kosovo a crescut sensibil în aceste ultime săptămâni.

Până la 75 de persoane au murit -dintre care nouă duminică. Peste 3.500 de persoane s-au contaminat cu covid-19.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.