Liderul nord-coreean Kim Jong-un a promis că va da o „lovitură serioasă” ţărilor ostile pe care le acuză că se folosesc de sancţiuni pentru a-i aduce regimul „în genunchi”, conform presei de stat nord-coreene, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Trebuie să dăm o lovitură serioasă forţelor ostile, care încearcă să ne aducă în genunchi prin sancţiuni, prin avansarea construcţiei socialiste la un nivel înalt care să ne permită să ajungem să fim autonomi, o postură potrivită circumstanţelor şi situaţiei noastre, să ne bazăm pe propria putere şi pe propriile tehnologii şi resurse”, a afirmat Kim, conform agenţiei de stat KCNA.
 
Vorbind la o şedinţă plenară a comitetului central al Partidului Muncitorilor din Coreea miercuri, Kim nu a menţionat direct SUA şi nici nu a făcut referire la armele nucleare nord-coreene însă analiştii susţin că el a transmis un mesaj Washingtonului.
 
„Nu a menţionat direct SUA, însă a conectat sancţiunile cu forţele ostile. Practic transmite că Coreea de Nord va alege propriul ei drum independent dacă SUA nu se oferă să ridice sancţiunile. Menţineţi sancţiunile şi sunteţi o forţă o ostilă; dacă le uşuraţi, nu sunteţi”, a afirmat Shin Beom-chul, un profesor de la Institutul Asan pentru Studii Politice din Seul.
 
Într-o întâlnire a Biroului Politic al Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea de marţi, Kim a afirmat că oficialii partidului trebuie să lucreze în mod responsabil pentru a implementa strategia sa în ciuda presiunilor internaţionale.
„Liderul Suprem a subliniat nevoia ca oficialii importanţi să fie responsabili şi creativi şi să arate spiritul revoluţionar de autonomie şi curaj şi o atitudine potrivită pentru maeştrii revoluţiei şi construcţiei în faţa unei situaţii tensionate şi astfel să urmeze noua direcţie strategică a Partidului”, a informat KCNA.
În timpul unei şedinţe plenare de anul trecut, Kim a anunţat oficial „noua direcţie strategică” care se va concentra pe progresul economic şi îmbunătăţirea vieţilor nord-coreenilor.
În ciuda faptului că nu a reuşit să obţină ridicarea sancţiunilor americane, Kim a continuat să îşi prezinte realizările economice în ultimele săptămâni.
În ultima săptămână, presa de stat a publicat imagini şi articole despre vizitele lui Kim la cel puţin patru proiecte economice în cinci zile, printre care şi staţiuni turistice, un hub economic în apropierea de graniţa cu China şi un magazin de îmbrăcăminte renovat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.