Liderul nord-coreean Kim Jong Un a clarificat politica pe care Partidul Muncitorilor din Coreea (WPK, unic) să o urmeze în relaţiile cu Coreea de Sud, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Jong Un îndemna luna trecută la o consolidare a capacităţilor militare nord-coreene şi stabilea că Statele Unite rămân ”cel mai mare inamic” al Coreei de Nord.

Kim Jong Un, secretarul general al partidului unic, şi-a precizat planul politic cincinal miercuri, a doua zi a unei reuniuni.

”Secretarul general a evideţiat sarcinile pe care Armata Populară şi industria muniţiei le au de îndeplinit anul acesta”, a anunţat miercri KCNA.

”El a precizat direcţia de urmat de către sectorul însărcinat cu afaceri cu Coreea de Sud şi de către sectorul însărcinat cu afaceri externe”.

La începutul anului, Kim Jong un a criticat în mod violent Seulul, după ce a sud-coreenii au propus o cooperare în ”probleme neesenţiale” - precum lupta împotriva noului coronavirus şi turismul - şi a îndemnat Coreea de Sud să nu mai cumpere armament şi să nu mai efectueze exerciţii militare împreunăcu Statele Unite.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.