Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un se angajează ca ”mână în mână” cu preşedintele rus Vladimir Putin să consolideze cooperarea strategică cu obiectivul comun de a-şi construi nişte ţări mai puternice, potrivit agenţiei oficiale nord-coreene de presă KCNA, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kim Jong Un îşi ia acest angajament într-un mesaj pe care i l-a transmis lui Vladimir Putin cu ocaiza Zilei Naţionale a Rusiei.

Dictatorul nord-coreean apără decizia lui Putin de a invada Ucraina, faţă de care îşi afişează ”o susţinere şi o solidaritate depline”.

”Dreptatea va învinge cu siguranţă, iar poporul rus va continua să sporească gloria istoriei victorioase”, apreciază Kim Jong Un în acest mesaj, publicat luni de KCNA.

El cere în acest mesaj o ”cooperare strategică strânsă” cu Moscova, ”mână-n mână strâns cu preşedintrele rus, în conformitate cu dorinţa comună a popoarelor celor două ţări de a îndeplini marele obiectiv al construirii unei ţări puternice”.

Phenianul încearcă să-şi consolideze relaţiile cu Kremlinul şi şi-a exprimat susţinerea faţă de Moscova după invazia Ucrainei.

El denunţă ”politica hegemonică” şi ”autoritarismul” Statelor Unite şi Occidentului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.