Armata ucraineană anunţă joi că a lovit un aerodrom militar rus situat în apropiere de oraşul Sakî, în Crimeea, anexată de Moscova în 2014, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţele apărării ucrainene au efectuat o lovitură comună asupra unui aerodrom militar al ocupanţilor în apropiere de oraşul Sakî”, în noaptea de miercuri spre joi, anunţă într-o postare pe Telegram armata, fără să ofere detalii.

O sursă din cadrul Serviciului ucrainean de securitate (SBU) a anunţat, pe de altă parte, că este vorba despre o acţiune comună a SBU şi a Forţelor Navale ucrainene.

Ucrainenii ”au folosit drone care au epuizat sistemul de apărare aeriană rus, după care au lansat proiectile (de tip) Neptun”, un tip nou de rachetă de croazieră, de fabricaţie ucraineană, cu o rază de acţiune de 300 de kilometri, dă asigurări SBU.

Acet atac a provocat ”pagube grave materialului ocupanţilor”, în contextul în care 12 avioane de luptă de tip Suhoi 24 (Su-24) şi Suhoi 30n  (Su-30) se aflau pe aerodrom la momentul atacului, potrivit acestei surse, care anunţă o intensificare a atacurilor ucrainene asupra peninsulei anexate.

Crimeea, care este controlată de către Rusia din 2014, este tot mai adesea vizată în atacuri ucrainene.

Miercuri, autorităăţile instalate de către Rusia au anunbţat că au dejucat atacuri ucrainene cu rachetă şi cu dronă vizând Sevastopolul şi regiunea în care se află acest mare port, folosit de către Flota rusă.

Potrivit guvernatorului Sevastopolului, Mihail Razvoijaiev, forţele ucrainene au vizat oraşul cu rachete, iar două localităţi vecine, Kacika şi Verhnesadovoie cu drone.

La 13 septembrie, un atac a avariat două nave şi s-a soldat cu 24 de răniţi pe un şantier naval din Sevastopol.

În august, un atac masiv, cu 42 de drone, a vizat peninsula anexată, în urma unei operaţiuni de comando a forţelor ucrainene.

Armata ucraineană a vizat în mai multe rânduri nave ruseşti care navigau la Marea Neagră sau la chei, în Crimeea şi în porturi ruseşti de coastă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.