Kievul nu a primit o cerere "oficială" de la Berlin pentru o vizită a preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier, care plănuia să viziteze Ucraina împreună cu alţi şefi de stat, a declarat, miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nici eu, ca preşedinte, nici biroul nostru nu am primit oficial o solicitare din partea preşedintelui german şi a preşedinţiei germane cu privire la această vizită în Ucraina”, a asigurat el în cadrul unei conferinţe de presă la Kiev. "Suntem o ţară liberă”, a spus Zelenski. "Ne putem permite (...) să fim printre cei care ne susţin cu adevărat, să fim printre prieteni adevăraţi".

Steinmeier a declarat marţi că a vrut să meargă în Ucraina cu omologii săi din Polonia şi ţările baltice, dar că "nu s-a dorit de la Kiev".

Tot miercuri, cancelarul german Olaf Scholz a anunţat că nu intenţionează, în acest stadiu, să efectueze o vizită la Kiev, aşa cum îi cere preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, catalogând în trecere drept ”irintantă” decizia acestuia de nu-l primi pe preşedintele german Frank-Walter Steinmeier.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.