Ministerul ucrainean de Externe îl invită la Kiev, marţi, pe preşedintele brazilian Luiz Inacio Lula da Silva, pentru ca să înţeleagă realitatea agresiunii ruse, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luiz Inacio Lula da Silva l-a primit luni pe ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, în vederea unei medieri internaţionale în Războiul rus din Ucraina, după ce a acuzat Occidentul de faptul că contribuie la continuarea războiuului rus.

Washingtonul a acuzat Brazilia de faptul că se face ”ecoul propagandei ruse şi chineze” în Războiul din Ucraina, iar preşedintele brazilian a anunţat că vrea să lanseze o iniţiativă de pace.

Un purtător de cuvânt al diplomaţiei ucrainene, Oleg Nikolenko, îi reporşează într-o postare pe Facebook şefului statului brazilian că pune ”pe acelaşi plan victima şi agresorul” şi că-i atacă pe aliaţii Ucrainei care o ajută ”să se apere de o agresiunea sângeroasă”.

El îl invită pe Lula pentru ca ”să înţeleagă cauzele reale şi esenţa” Războiului din Ucraina, declanşat de invazia rusă, la 24 februarie 2022.

Rusia - sancţionată de Occident - a lansat o ofensivă diplomatică cu scopul de aconvinge puterile emergente că nu face decât să se apere de hegemonia Statelor Unite.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov poartă acest mesaj toară această săptămână în America Latină.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.