Autorităţile ucrainene îi îndeamnă pe ucrainenii din regiunile ocupate de Rusia să nu voteze în alegerile regionale ruse organizate de ocupaţia rusă şi le cer ”să părăsească regiunea” dacă este posibil, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ruşii au început să organizeze «alegeri» de pseudo-consilii locale şi «corpuri legislative» în teritoriile ocupate temporar”, denunţă joi o agenţie oficială ucraineană, Centrul Naţional al Rezistenţei Ucrainene (Center of National Resistance of Ukraine, CNRU).

Ocupaţia rusă plănuieşte un vot anticipat” la locuinţele oamenilor în regiunile ucrainene Doneţk şi Zaporojie până la 8 septembrie, potrivit CNRU.

Acest vot urmează să înceapă, în regiunile Herson şi Lugansk, la 2 septembrie, potrivit Centrului.

”Îi îndemnăm pe ucraineni să nu deschidă uşa ocupanţilor şi, dacă este posibil, să plece din regiunea în care locuiesc pe perioada votului anticipat”, cere CNRU.

Votul în secţii de votare urmează să aibă loc în perioada 8-10 septembrie, potrivit aceleiaşi surse.

”Ruşii au nevoie de această maşinaţiune lungă pentru a ascunde prezenţa la urne şi lipsa de interes de a-şi «exprima voinţa» a localnicilor”, potrivit CNRU.

Centrul acuză că ”membri ai comisiei electorale”, însoţiţi de militari ruşi, bat casele ucrainenilor pentru a-i identifica pe cei care vor să voteze, la fel ca în ”referendumurile” din 2022 privind statutul regiunilor ocupate ale Ucrainei, respinde drept o ”farsă” de Kiev şi Occident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.