China ar trebui să ia "decizia corectă" şi să se alăture altor naţiuni pentru a condamna invazia rusă în Ucraina, a declarat, sâmbătă, pe Twitter, negociatorul ucrainean Mykhailo Podolyak.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"China ar putea să devină un element important al sistemului de securitate mondial dacă ia decizia corectă de a susţine coaliţia naţiunilor civilizate şi de a condamna barbaria Rusiei", a declarat Podolyak, care este şi consilier al şefului de cabinet al preşedintelui ucrainean. 

China respectă ”suveranitatea şi integritatea teritorială a tuturor statelor”, iar SUA ”ar trebui ia măsuri concrete pentru a rezolva problema din Ucraina, mai degrabă decât să alimenteze conflictul şi să îl transfere către alţii” a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Afacerilor Externe, Zhao Lijian, într-o conferinţă de presă la Beijing, înainte de convorbirea telefonică dintre preşedintele Xi Jinping şi omologul său american, Joe Biden,

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.