Armata ucraineană anunţă joi că înaintează la Bahmut (est), în pofida unei ”bătălii feroce”, la o lună de la lansarea contraofensivei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avansăm în apropiere de Kiev, iar acest lucru continuă”, anunţă într-o postare pe Telegram comandantul Forţelor Terestre ucrainene, Oleksandr Sîrski.

Armata ucraineană atacă, de mai multe săptămâni, pe flancuri Bahmutul, epicentrul confruntărilor armate din Bonbas, şi înaintează puţin câte puţin, în timp ce ruşii păstrează, pentru moment, controlul asupra oraşului, pe care l-au cucerit în mai.

”O BĂTĂLIE FEROCE”

”Ofensiva forţelor noastre către Melitopol, Berdiansk (sud0est) şi Bahmut continuă”, anunţă, la rândul său, adjuncta ministrului ucrainean al Apărării Ganna Maliar.

”Trupele noastre rod fiecare metru de teren inamic într-o bătălie feroce. Ele avansează”, salută ea pe Telegram.

Maliar anunţă că ”situaţia în zona bahmut este din nou fierbinte, confruntări aprige continuă”.

”Inamicul adună rezerve şi se agaţă (...) de toate forţele sale”, continuă ea.

CONTRAOFENSIVĂ

Kievul poartă, de la începutul lui iunie, o contraofensivă cu scopul de a recuceri teritoriile ocupate de către Moscova în estul şi sudul Ucrainei.

Ucraina revendică în acest stadiu recucerirea a aproximativ zece localităţi.

Într-un interviu acordat BBC, difuzat săptămâna trecută, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski recunoştea că progresele acestei ofensive de amploare sunt, î=n aceststadiu, ”mai lente decât voiam”.

Armata rusă a ridicat mai multe linii  de apărare - tranşee şi terenuri minate, între altele -, cu speranţa să respingă trupele Kievului, echipate de către Occident.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.