Kelly Craft, nominalizată de preşedintele Donald Trump ambasadoare a Statelor Unite la ONU, a fost confirmată în post, în Senatul majoritar republican, în pofida unor reticenţe ale opoziţiei democrate, şi îi succede astfel lui Nikki Haley, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadoare a Statelor Unite în Canada, unde a participat la negocieri în vederea adoptării unui nou acord de liber-schimb nord-american, Kelly Craft, în vârstă de 57 de ani, este soţia miliardarului Joe Craft, un industriaş al cărbunelui.

Ea s-a angajat, în iunie, în cursul audierii sale în Senat, să se recuze atunci când ”cărbunele va face parte din conversaţia despre modificările climatice la ONU”.

Kelly Craft nu şi-a exprimat vreun dezacord cu preşedintele Donald Trump pe tema deciziei acestuia de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris în lupta împotriva încălzirii globale.

”Noi nu suntem obligaţi să facem parte dintr-un acord pentru a fi lideri”, a apreciat ea.

Democraţii consideră că ea nu  are ”nici experienţa şi nici calificarea” necesare să fie ambasadoarea Statelor Unite la ONU.

Confirmată în Senat cu 56 la 34 de voturi, miercuri, Kelly Craft este o veche donatoare a Partidului Republican.

Ea îi succede astfel primei ambasadoare a lui Donald Trump la ONU, Nikki Haley, care a demisionat din post la sfârşitul lui 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.