O a treia femeie l-a acuzat miercuri pe candidatul lui Donald Trump la Curtea Supremă că a avut, în tinereţea sa, comportamente sexuale agresive, un atac dur cu o zi înaintea audierii în Senat a judecătorului şi a primei sale acuzatoare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Trump a denunţat imediat ”acuzaţii false”, iar Brett Kavanaugh, în vârstă de 53 de ani, a respins atacuri ”ridicole” venite dintr-”a patra dimensiune”.

Într-o declaraţie despre onoare, făcută publică de către avocatul său, Julie Swetnick îl acuză pe magistrat că a făcut parte, la începutul anilor '80 dintr-un grup de băieţi care încercau să facă să bea sau să se drogheze fete, cu scopul de a abuza de ele.

Funcţionara afirmă de asemenea că a fost ea însăşi victima unui viol în grup, la o petrecere la care Brett Kavanaugh era ”prezent”, către 1982.

”Nu ştiu despre cine este vorba, iar asta nu a avut loc nicodată”, i-a replicat el într-un comunicat.

Judecătorul, care se declară victima unei ”campanii de calomnii” menite să-i blocheze confirmarea, a insistat în mai multe rânduri că a tratat întotdeauna femeile cu respect.

Preşedintele l-a atacat, la rândul său, pe avocatul lui Swetnick - care o apără deja pe actriţa porno Stormy Daniels, angajată într-o bătălie judiciară cu Donald Trump. Michael Avenatti este, în opinia sa, ”un avocat de nivel inferior”, un ”mizerabil”, doar ”bun să facă acuzaţii false”.

La rândul lor, democraţii au cerut, miercuri, o anchetă FBI şi au cerut suspendarea procedurii de confirmare a lui Brett Kavanaugh, a cărui candidatură urmează să fie aprobată de Senat.

Liderul senatorilor democraţi, Chuck Schumer, a cerut inclusiv ca magistratul să-şi retragă candidatura.

VIOLURI ÎN GRUP

Julie Swetnick explică, în declaraţia sa, că a participat la aproximativ zece petreceri în regiunea oraşului Washington, în perioada 1981-1983, la care se aflau de asemenea Brett Kavanaugh şi unul dintre colegii săi, Mark Judge, citat deja de prima acuzatoare.

”În mai multe rânduri, în timpul acestor petreceri, eu i-am văzut pe Mark Judge şi Brett Kavanaugh bând excesiv şi având un comportament total nepotrivit, şi anume devenind foarte agresivi cu fetele”, scrie ea, acuzându-i că au ”mângâiat şi pipăit fete fără consimţământul lor”.

"Brett Kavanaugh şi alţi încercau să îmbete şi să dezorienteze fetele până când puteau să fie violate în grup”, dă ea asigurări. ”Eu am o amintire vie a băieţilor aliniaţi în afara unor camere, în timpul acestor petreceri, aşteptând să le vină rândul cu fata dinăuntru”.

”În 1982, eu am fost victima unuia dintre aceste violuri în grup”, mărturiseşte ea, explicând că a fost incapabilă să se apare, probabil sub efectul unui drog. "Mark Judge şi Brett Kavanaugh erau prezenţi” la petrecere, a declarat ea, fără să ofere alte detalii.

Declaraţia sa a fost transmisă Comisiei judiciare a Senatului, însărcinată cu evaluarea candidaţilor la Curtea Supremă, de către avocatul său Michael Avenatti. Avocaţii Comisiei au început să o examineze, potrivit unui purtăror de cuvânt.

SUSŢINEREA LUI TRUMP

Această nouă mărturie are loc în ajunul audierii publice, în Senat, a unei universitare în vârstă de 51 de ani, Christine Blasey Ford, care afirmă că a fost agresată sexual de tânărul Kavanaugh în timp ce erau la liceu.

Ea afirmă că, împreună cu Mark Judge, acesta a izolat-o într-o cameră, după care a trântit-o pe un pat şi a încercat să o dezbrace. Profitând de faptul că aceştia erau beţi, ea ar fi reuşit să fugă.

Acuzat de asemenea că şi-a scos sexul în faţa unei colege de la facultate, în timpul unei petreceri la care se consuma alcool, la Yale, magistratul neagă totul în bloc.

Până în prezent, el beneficiază de susţinerea necondiţionată a şefului statului şi a majorităţii republicane.

Locatarul Casei Albe a promis electoratului său să nominalizeze un judecător conservator la Curtea Supremă, o insitituţie însărcinată să tranşeze problemele de societate cele mai spionoase, precum reglementarea armelor de foc, dreptul la avort sau căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Intrarea judecătorului Kavanaugh i-ar plasa în fapt pe judecătorii progresişti sau moderaţi în minoritate în cadrul celei mai înalte jurisdicţii a Statelor Unite.

Donald Trump doreşte să facă acest lucru înaintea alegerilor parlamentare de la 6 noiembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.