Magistratul Brett Kavanaugh, nominalizat de preşedintele Donald Trump, a fost validat de Senat la Curtea Supremă a Statelor Unite, cu 50 de voturi „pentru” şi 48 „împotrivă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înaintea votului, sute de persoane a protestat la Washington faţă de nominalizarea lui Kavanaugh, în condiţiile în care acesta a fost acuzat de abuz sexual de trei femei.

De asemenea, în timpul votului, alţi protestatari au strigat "Ruşine!" din galeria destinată publicului în Senat, făcând necesară intervenţia vicepreşedintelui Mike Spence, care a cerut ca ordinea să fie restabilită.

Vineri, Kavanaugh a fost votat de republicanii din Senatul american, cu ajutorul unui singur democrat, pentru nominalizarea la Curtea Supremă a SUA.

Astfel, el a fost învingător dintr-o etapă importantă, printr-o victorie la limită, 51 la 49 fiind raportul voturilor în favoarea sa.

Acest judecător conservator în vârstă de 53 de ani a fost în centrul atenţiei în ultimele zile după ce a fost acuzat de cel puţin trei femei de abuz sexual. Acuzaţiile au făcut referire la incidente petrecute în urmă cu câteva zeci de ani.

Atât el, cât şi republicanii au negat şi respins acuzaţiile.

Decizia lui Trump de a-l prezenta pe Kavanaugh drept candidatul său pentru Curtea Supremă a stârnit un val de proteste în SUA. Joi, au avut loc mai multe manifestaţii la Washington în timpul cărora au fost reţinute, între alţii, actriţa Amy Schumer şi modelul Emily Ratajkowski.

Catolic convins, Kavanaugh activează în diverse grupuri religioase şi este un apărător al dreptului de deţinere de arme. În timpul liber, antrenează o echipă de baschet de juniori şi susţine echipa de baseball Washington Nationals.

Numirea lui Kavanaugh este pe viaţă şi consolidează controlul conservatorilor asupra celor nouă judecători ai Curţii, căreia îi revine decizia finală cu privire la legislaţia SUA.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.