Kathy Hochul a depus jurământul, marţi noapte, şi a devenit prima femeie guvernator al statului New York, în urma demisiei lui Andrew Cuomo după zece ani în funcţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Demisia lui Cuomo a devenit oficială luni, la ora 23:59, iar Hochul, în vârstă de 62 de ani, a depus jurământul imediat după miezul nopţii în faţa judecătoarei Janet DiFiore, în Capitoliul statului, în Albany, relatează nbcnews.com.

O ceremonie oficială de depunere a jurământului va avea loc marţi, la ora locală 10:00, la care vor participa membri ai familiei lui Hochul şi politicieni de top ai statului.

Primul discurs oficial al ei în funcţia de guvernator este programat pentru marţi după-amiază, când este aşteptat să îşi prezinte priorităţile.

Hochul, fostă membră a Congresului din Buffalo şi viceguvernator din 2015, s-a abţinut să îşi detalieze planurile până acum, de când Cuomo a anunţat că renunţă la funcţie, luna aceasta, spunând că statul poate avea doar un guvernator pe rând, dar a semnalat că una dintre primele măsuri va fi obligativitatea purtării măştii.

Ea a promis mai multă transparenţă decât în timpul lui Cuomo. „Nimeni nu va descrie administraţia mea ca mediu toxic de lucru”, a declarat ea reporterilor după ce Cuomo şi-a anunţat demisia în urma unui raport al procurorului general al statului care arată că a hărţuit sexual 11 femei şi că biroul său era un mediu de muncă ostil.

Andrew Cuomo a negat acuzaţiile de hărţuire, dar a recunoscut că munca în cabinetul său poate fi „dură” pentru că este un mediu de mare presiune.

Hochul va fi guvernator pentru restul mandatului lui Cuomo şi a declarat că plănuieşte să candideze pentru funcţie anul viitor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.