Vicepreşedinta SUA Kamala Harris se va întâlni cu lideri europeni, printre care cancelarul Olaf Scholz din Germania, preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul britanic Rishi Sunak cu ocazia Conferinţei de Securitate de la Munchen, care începe vineri, pentru a discuta despre sprijinul acordat Ucrainei şi sancţiunile împotriva Rusiei, a anunţat Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conferinţa de Securitate de la Munchen, ajunsă la ediţia 59, se va desfăşura între 17 şi 19 februarie, iar vicepreşedinta Kamala Harris a ajuns deja în capitala Bavariei. 

„Vicepreşedinta va discuta despre următorii paşi în ceea ce priveşte sprijinul nostru pentru Ucraina pe câmpul de luptă şi despre eforturile de a impune Rusiei sancţiuni”, a declarat un oficial al Casei Albe.

Kamala Harris se va întâlni, de asemenea, cu prim-miniştrii Finlandei şi Suediei, Sanna Marin şi Ulf Kristersson, pentru a discuta despre candidaturile lor la NATO şi va aborda relaţiile cu China în cadrul întâlnirilor cu liderii străini, a adăugat oficialul.

Beijingul va fi reprezentat la Munchen de diplomatul chinez cu rangul cel mai înalt, Wang Yi. 

Secretarul de stat american Antony Blinken va fi şi el prezent la Conferinţa de Securitate de la Munchen şi sunt speculaţii că ar putea avea o întâlnire cu Wang Yi, pentru a detensiona relaţiile bilaterale, după ce şi-a anulat în ultimul moment săptămâna trecută o vizită programată la Beijing, ca urmare ca incidentului cu balonul chinez doborât în spaţiul aerian american.

De la Munchen, Antony Blinken se va duce în Turcia şi Grecia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.