Producătorul rus de armament Kalaşnikov, care se află în plină schimbare în ultimii ani, urmează să lanseze o puşcă ”conectată”, în vederea antrenamentului la tir - destinată ”hipsterilor”, a anunţat conducătorul grupului într-un interviu acordat publicaţiei RBK, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această puşcă - de tip MP-155 Ultima - are la bază opuşcă de vânătoare existentă - de tip MP-155.

În versiunea conectată, este vorba despre o ”armă gadget” în vederea antrenării la tir, a anunţat în acest interviu Dmitri Tarasov.

”Obiectivul nostru este să atragem publicul care a crescut cu gadgeturi şi care nu se pot imagina făeă ele. Vânătoarea clasică a devenit azi mai rară, aproape extravagantă. Din acest motiv, vrem să ne adresăm (...) hipsterilor, generaţiei Z”, declară Dmitri Tarasov.

Arma - dezvăluită prima oară la un forum de armament în august 2020 şi care foloseşte muniţie de calibrul 12/76 - poate fi sincronizată cu un telefon sau un computer. Ea dispune de un numărător al tirurilor, o busolă şi o înregistrare video.

Preţul estimat este de 100.000 de ruble (1.116 euro).

”Vreau cu adevărat ca oamenii să deţină o armă responsabilă şi, în acelaşi timp, asta să le procure un frison (...). De ce să nu profităm de adrenalină şi de plăcerea acestui fel de a ne petrece timpul?”, apreciază CEO-ul Kalaşnikov.

DRONE, IAHTURI ŞI ALTE OBIECTE

Kalaşnikov se află în plină transformare, după sosirea unuiacţionariat privat în 2014.

Producătorul - cunoscut prin armamentul său de război, şi prin numele inventatorului AK-47, Mihail Kalaşnokov - s-a lansat între timp în drone, iahturi şi gadgetuiri de tot felul.

Întreprinderea a făcut să se vorbească despre ea în ultimii ani, după ce a prezentat prototipuri neobişnuite - maşini electrice, robotul Igorek, ”micul Igor”, un robot de război biped menit să ajute militari să se deplaseze într-un mediu ostil, din cauza cărora a fost ironizată.

Atacurile armate în şcoli sau locuri publice sunt rare în Rusia, unde controlul armelor de foc este strict.

În octombrie 2018, un elev a ucis 19 persoane înainte de a se sinucide, într-un liceu, la Kreci, un oraş din Peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova, o baie de sânge care a şocat Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.