Liderul cecen Ramzan Kadîrov, un aliat loial al lui Vladimir Putin, a publicat în weekend o înregistrare video nedatată, în care respinge drept ”minciuni” zvonuri despre o degradare a stării sale de sănătate, după ce prea ucraineană scia săptămâna trecută, citând surse cecene, că liderul era ”grav” bolnav şi se afla în comă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Îi sfătuiesc puternic pe toţi cei care nu reuşesc să deosebească adevărul de minciună pe Internet să ia aer, să-şi pună ordine în idei”, a scris duminică Ramzan Kadîrov într-un mesaj în care ataşează o scurtă înregistrare video filamtă selfie.

Presa ucraineană scria vineri, citând surse din diaspora cecenă - o informaţie confirmată publicaţiei Obozrevatel de către spionajul ucrainean - că Ramzan Kadîrov, un susţinător neobosit al ofensivei ruse în Ucraina, se afla în comă, ”grav” bolnav.

AFP scrie că nu a putut verifica aceste informaţii din surse independente.

”Ploaia este minunat de revigorantă”, mai scrie liderul cecen, cu o glugă pe cap în înregistrare, mergând pe o potecă.

El priveşte camera cu zâmbetul pe buze, însă are faţa în mod vizibil umflată.

AFP scrie că nu poate confirma în mod independent când a fost filmată această înregostrare video.

Kremlinul nu a făcut nicio comunicare oficială despre starea sănătăţii lui Ramzan Kadîrov, care se află la putere din 2007 în Cecenia, o mică republică rusă cu populaţie majoritar musulmană, în Caucaz.

La sfârşitul lui iunie, Ramzan Kadîrov anunţa că-şi trimite oamenii în ”zone de tensiune”, în timp ce în Rusia avea loc o rebeliune armată a grupării paramilitare Wagner, la Rostov-pe-Don (sud).

”Combatanţii Ministerului Apărării şi Gărzii Naţionale cecene s-au dus deja în zone de tensiune. Vom face totul pentru a păstra unitatea Rusiei şi a-i proteja statutul de stat”, declara atunci pe Telegram Ramzan Kadîrov, ai cărui combatanţi au fost foarte activi în ofensiva rusă din Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.