Justiţia americană urmează să acorde despăgubiri vctimelor ş familiilor victimelor atacului armat de la Parkland în valoare de 130 de milioane de dolari, din cauză că poliţia federală (FBI) nu a anchetat cu privire la informaţii care ar fi putut permite împiedicarea dramei, dezvăluie cotidianului The New York Times (NYT), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nikolas Cruz a deschis focul în fostul său liceu din Parkland, în Florida, în zua de Sfântul Valentin (Zua Îndrăgostiţilor), în 2018, cu o puşcă semiautomată de tip AR-15, a ucis 17 persaoane şi a rănit alte 15, într-unul dintre cele mai sângeroase masacre în mediul şcolar din Statele Unite.

Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani la momentul faptelor, a putut cumpăra în mod legal o puşcă de asalt, în pofida unor antecedente psihiatrice.

Poliţia federală (FBI) a recunoscut, după atac, că nu a anchetat cu privire la două informaţii pe care le-a primit cu privire la acesta.

Proprietarul unui canal YouTube a semnalat cu cinci luni înainte de fapte un comentariu postat sub unul dintre videoclipurile sale, în care un navigator pe Internet cu numele ”nikolas cruz” spunea că avea să devină un ”ucigaş şcolar profesionist”.

În ianuarie 2018, cu şase săptămâni înainte de dramă, o femeie a sunat la FBI şi a furnizat informaţii, detaliind modul în care Nikolas Cruz posta pe Instagram armamentul şi muniţia pe care le acumula.

”Eu ştiu că el va exploda”, avertiza ea, exprimându-şi temerea ca tânărul să nu ”se strecoare într-o şcoală şi să înceapă să tragă”, potrivit NYT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.