Jurnalistul italian rănit într-un presupus atac rusesc la Herson ”a ignorat avertizările Armatei ucrainene”, potrivit Comandamentului Operaţional Sud al Armatei ucrainene, citat de CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Centrul pentru Comunicare Strategică şi Securitate Informaţională al Ucrainei a aflat că Corrado Zunino, jurnalist pentru ziarul italian La Repubblica, ”nu a informat ofiţerii de presă responsabili despre munca sa în oraş”, a afirmat Comandamentul Operaţional Sud, într-o postare pe Facebook.

”Şi odată aflat acolo, el a ignorat avertizările date la timp de Armata ucraineană despre pericol”, se arată în postare.

Un jurnalist ucrainean, care lucra ca interpret pentru la Repubblica, a fost ucis în acelaşi incident, potrivit ministrului de Externe ucrainean Dmytro Kuleba şi unui oficial ucrainean din Herson.

În postare se sugerează că jurnalistul ucrainean care era cu Zunino nu purta echipament de protecţie, arătându-se că Zunino ”era obligat să se asigure că un membru al grupului său purta nu doar vesta cu inscripţia PRESĂ, ci şi vestă antiglonţ pe dedesubt”. Dar Zunino a încălcat regulie cde conduită pentru jurnaliştii de război, potrivit Comandamentului Operaţional Sud al Armatei ucrainene.

Echipa editorială de la La Repubblica a luat act de aceste declaraţii şi a afirmat că Zunino avea un permis pentru a intra în regiunea Herson ”aşa cum este cerut şi emis de autorităţile militare ucrainene”.

”Dl. Zunino s-a comportat în deplină concordanţă cu regulile locale de conduită pentru jurnaliştii din zone de război şi împărtăşeşte cu autorităţile ucrainene interesul în a clarifica fiecare aspect a ceea ce s-a întâmplat pe podul Antonovsky în 26 aprilie”, a afirmat publicaţia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.