Jurnalista de televiziune rusă care a protestat împotriva războiului Moscovei împotriva Ucrainei, Marina Ovsyannikova, a fost reţinută, potrivit avocatului ei. Ea s-a întors recent în Rusia, după ce a lucrat pentru ziarul german Die Welt, transmit AFP şi dpa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Avocatul ei, Dmitri Zakhvatov, a confirmat arestarea acesteia pentru agenţia de presă de stat Ria-Novosti, dar a spus că nu ştie unde a fost dusă Ovsyannikova. "Presupun că are legătură, într-un fel sau altul, cu actul ei de protest", a adăugat el.
 
"Marina a fost reţinută", a scris şi anturajul ei pe contul de Telegram al jurnalistei. "Nu există nicio informaţie despre locul în care se află".
 
Pe internet au fost postate fotografii ale acesteia care o arată cum este condusă de poliţişti într-un microbuz. Observatorii protestelor din Rusia, OVD-Info din Moscova şi Cinema for Peace din Germania au raportat arestarea.
 
Nu a fost făcută nicio declaraţie oficială cu privire la rapoartele privind detenţia ei.
 
Ovsyannikova postase vineri fotografii cu o pancartă pe care scria "Putin este un criminal!" la vederea Kremlinului.
 
Astfel de declaraţii ar putea declanşa urmărirea penală pentru publicarea de "informaţii false" despre armată şi "denigrarea" acesteia, infracţiuni care pot atrage pedepse grele cu închisoarea.
 
Ovsyannikova a devenit faimoasă pe plan internaţional peste noapte, în martie, când a întrerupt o transmisiune TV în direct, ţinând în mână un afiş anti-război. Ea a fost reţinută atunci pentru scurt timp şi apoi eliberată. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.