Un purtător de cuvânt de la Downing Street al premierului brtanic a negat luni că Boris Johnson ar fi mângâiat în mod insistent o jurnalistă pe coapsă în urmă cu 20 de ani, aşa cum îl acuză aceasta, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Charlotte Edwardes a povestit, într-un articol publicat în ediţia de duminică a Sunday Times, că incidentul a avut loc la un dejun, în sediul revistei conservatoare The Spectator, la Londra, la puţin timp după ce Boris Johnson a devenit redactor-şef în 1999.

”Sub masă, simt mâna lui Johnson pe coapsa mea. Strânge. Mâna îi este în partea sus a piciorului meu şi el are suficientă carne sub degete cât să mă ridic brusc”, descrie ea în acest articol, scris cu ocazia marcării a doi ani de mişcare #MeToo, care a eliberat exprimarea unor femei victime ale hărţuirii sau agresiunii sexuale.

Charlotte Edwardes, la acea vreme o tânără jurnalistă, scrie că a discutat de asemenea cu o tânără femeie aşezată alături de Boris Johnson în timpul acestui dejun, care i-ar fi spus ”o, Doamne, mi-a făcut acelaşi lucru!”.

”Această acuzaţie este falsă”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

”Dacă premierul nu-şi aminteşte incidentul, atunci eu am, în mod clar, o memorie mai bună ca el”, a replicat, pe Twitter, Charlotte Edwardes.

Ea a primit susţinerea ministrului Sănătăţii Matt Hancock, un candidat înfrânt de Boris Johnson la şefia partidului, în iulie.

”Eu o cunosc bine şi ştiu că ea este demnă de încredere”, a declarat ministrul lui Johnson la postul Channel 4 News.

”Sunt întru totul de acord cu @MattHancock”, a subliniat pe Twitter Amber Rudd, care a demisionat luna trecută din postul de ministru al Muncii.

Boris Johnson riscă, în plus, o anchetă penală, din cauza legăturilor sale cu o femeie de afaceri americană, Jennifer Arcuri, care ar fi beneficiat de fonduri publice pe vând el era primarul Londrei.

Sunday Times dezvăluie că cei doi aveau o relaţie şi că Johnson nu a declarat potenţiale conflicte de interese.

”Totul s-a făcut cum trebuie”, a replicat premierul.

Despărţit de anul trecut de soţia sa, Marina Wheeler, Boris Johnson se întâlneşte de atunci cu Carrie Symonds, o specialistă în comunicare, cu 24 d ani mai tânără ca el, care îl însoţeşte la Congresul anual al Partidului Conservator care se desfăşoară până miercuri la Manchester, în nordul Angliei.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.