Junta militară aflată la putere în Myanmar a anunţat că va elibera duminică mai mult de 1.600 de prizonieri pentru a marca noul an budist, fără însă a preciza dacă este vorba despre criminali de drept comun sau de prizonieri politici, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această ţară din sud-estul asiatic se confruntă cu tensiuni puternice de când armata a gonit de la putere, anul trecut, guvernul lui Aung San Suu Kyi, o lovitură de stat militară care a declanşat manifestaţii masive şi un val intens de represiune. 

Un număr de 1.619 de prizonieri, dintre care 32 de naţionalitate străină, au fost "amnistiaţi" şi vor fi eliberaţi pentru a marca noul an, a precizat televiziunea de stat, duminică dimineaţă. 

Nu a fost menţionată nicio informaţie despre identitatea deţinuţilor care vor beneficia de amnistie. Şi nici nu se ştie dacă australianul Sean Turnell, fost consilier al lui Aung San Suu Kyi, arestat la scurt timp după lovitura de stat, va fi pe lista de prizonieri eliberaţi. 

El este judecat pentru că a divulgat secrete de stat, o vină pentru care ar putea primi 14 ani de închisoare. 

Myanmar amnistiază în mod tradiţional mii de prizonieri cu ocazia noului an budist, un eveniment care a fost marcat în anii precedenţi de mari sărbători, care nu au loc anul acesta, în condiţiile în care încă sunt represiuni.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.