Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri că speră ca rezultatul alegerilor din Marea Britanie să nu aibă “un impact major” asupra negocierilor pentru Brexit, care ar trebui să înceapă cât mai curând posibil, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Sper că rezultatul alegerilor nu va avea nici un impact major asupra negocierilor pe care le aşteptăm cu disperare”, a spus Juncker într-o conferinţă de presă. “Sper cu putere că Marea Britanie va rămâne deschisă negocierilor”, a adăugat el.

“În ceea ce priveşte Comisia, putem începe negocierile mâine dimineaţă la 9.30”, a precizat Juncker.

“Sper că nu vom avea noi întârzieri (…). Mai întâi trebuie să convenim asupra divorţului şi modalităţilor de ieşire, apoi va trebui să luăm în calcul arhitectura relaţiilor viitoare”, a afirmat oficialul.

La rândul său, şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini, a avertizat că nu este clar când va avea Londra o strategie clară privind negocierile pentru Brexit, după alegerile de joi.

“La un an după referendum, încă nu ştim poziţia Marii Britanii în negocierile privind Brexit şi pare dificil de prezis când o vom şti, pentru că democraţia necesită, de multe ori, timp”, a adăugat ea.

“Respect acest lucru, este un proces complex”, a mai spus Mogherini, la Conferinţa pentru Apărare şi Securitate de la Praga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.