Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, s-a consultat cu mai mulţi lideri europeni înainte să plece la Washington pentru a se întâlni cu preşedintele american, Donald Trump, scrie Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Juncker a discutat cu preşedintele francez, Emmanuel Macron, cu cancelarul german, Angela Merkel, cu cancelarul austriac, Sebastian Kurz şi cu prim-ministrul olandez, Mark Rutte, conform unui purtător de cuvânt al Comisiei.

Juncker şi Trump vor discuta despre relaţiile privind piaţa de schimb dintre Uniunea Europeană şi SUA, după ce preşedintele american a decis să impună taxe pentru importurile de aluminiu şi oţel.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În timp ce Juncker se îndrepta spre Washington, Trump a comunicat pe Twitter: "Ţările care ne-au tratat incorect pe piaţa de schimb vin la Washington ca să negocieze. Acest lucru ar fi trebuit să aibă loc cu mulţi ani în urmă, dar, după cum se spune, mai bine mai târziu decât niciodată!”.

Preşedintele american a adăugat: "Taxele sunt grozave! Ţările care tratează incorect SUA au de ales între a negocia pentru un acord corect sau să fie afectate de taxe. Este atât de simplu şi toată lumea vorbeşte! Amintiţi-vă că suntem „puşculiţa” care este jefuită. Va fi grozav!”.

Luni, Trump a vorbit despre exporturile de maşini ale Europei, declarând că Uniunea Europeană a fost"„foarte dură” cu SUA: "Vin să se întâlnească cu mine miercuri şi vom vedea dacă putem rezolva ceva. Altfel, va trebui să luăm măsuri în privinţa milioanelor de maşini pe care le trimit în fiecare an. Poate putem găsi o soluţie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.