Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat joi, într-un discurs rostit în Parlamentul României, că Bucureştiul trebuie să adere cât mai repede la Spaţiul Schengen, în condiţiile în care îndeplineşte criterii fixate în acest sens şi nu este corect să fie impuse noi condiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„România îşi merită locul său natural în UE şi în Schengen. Criteriile de aderare la Schengen au fost clare (...) şi trebuie ca România să poată deveni membru al Spaţiului Schengen cât mai curând posibil, deoarece este un loc meritat”, a spus şeful Executivului UE.

El a insistat ca trebuie construite „punţi” în Uniunea Europeană, aşa cum s-a întâmplat şi în relaţiile cu Ottawa. „Niciodată nu m-am gândit că poate fi încheiat un acord cu Canada fara ridicarea vizelor” pentru români şi bulgari. „M-am luptat pentru acest lucru”, a adăugat el.

Canada a aprobat ridicarea vizelor pentru bulgari şi români, în schimbul ratificării acordului comercial CETA în Parlamentul European. Măsura a intrat în vigoare parţial din 1 mai şi va fi implementată în totalitate din decembrie.

Jean-Claude Juncker vizitează România, joi, pentru prima dată în calitate de preşedinte al Comisiei Europene. El s-a adresat Parlamentului pe tema viitorul Uniunii Europene, acelaşi subiect urmând să fie abordat şi în cadrul unei dezbateri cu cetăţenii care va avea loc la Muzeul Naţional de Artă al României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.