Julian Castro, nepotul unui imigrant mexican care a devenit primar în San Antonio şi secretar pentru Locuinţe al Statelor Unite, şi-a suspendat joi campania prezidenţială pentru alegerile din 2020, el fiind eclipsat de alţi democraţi mai cunoscuţi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Retragerea singurului candidat de origine hispanică, cu aproximativ o lună înainte de scrutinele pentru nominalizare din Iowa şi New Hampshire, lasă în cursă 14 candidaţi pentru nominalizarea din partea democraţilor drept contracandidatul republicanului Donald Trump, în alegerile din noiembrie.

Carisma şi perseverenţa care l-au ajutat pe Castro, în vârstă de 45 de ani, să devină o stea în ascensiune în Partidul Democrat nu i-au asigurat un sprijin suficient pentru a concura cu candidaţi mai cunoscuţi, între care senatorii progresişti Bernie Sanders din Vermont şi Elizabeth Warren din Massachusetts.

Castro nu a reuşit să strângă fonduri suficiente pentru candidatură, iar un alt candidat texan, care dorea să fie nominalizat, dar care s-a retras în noiembrie, fostul reprezentant Beto O’Rourke, a atras o parte din atenţia electoratului de la Castro, în primele zile de campanie.

”Cu profundă gratitudine faţă de toţi suporterii, îmi suspend astăzi campania pentru preşedinţie”, a scris Castro pe Twitter.

Castro susţinea drepturile imigranţilor şi era un critic puternic al preşedintelui Trump şi al politicilor acestuia.

El nu s-a ferit să îşi critice şi colegii democraţi, mai ales pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, considerat cu cele mai mari şanse la nominalizare, în timpul unei dezbateri din 12 septembrie.

Cu toate acestea, alţi candidaţi democraţi au postat mesaje prietenoase faţă de Castro pe Twitter, Între aceştia, Biden a afirmat că Julian Castro şi-a făcut campania cu ”graţie şi suflet”, în timp ce Sanders la apreciat pentru ”lupta sa pentru un sistem de imigraţie uman”, iar Warren i-a mulţumit pentru că este ”o voce puternică”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.