Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, care este încarcerat în închisoarea de înaltă securitate Belmarsh, în apropiere de Londra, se va căsători la 23 martie, informează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Assange, în vârstă de 50 de ani, şi avocata Stella Moris se vor căsători în închisoare, iar la eveniment vor putea fi prezenţi doar patru oaspeţi. Rochia de mireasă este concepută de Vivienne Westwood, care va crea şi un kilt pentru Assange, ai cărui părinţi au legături cu Scoţia.

Julian Assange şi Moris formează un cuplu din 2015 şi au împreună doi copii.

Stella Moris a declarat pentru PA că aşteaptă să vadă dacă li se permite să aibă un fotograf la eveniment.

În decembrie, avocaţii lui Assange au lansat o procedură în apel, la Curtea Supremă a Regatului Unit, în speranţa împiedicării extrădării australianului către Statele Unite. La 10 decembrie, Înalta Curte de la Londra a anulat o hotărâre de primă instanţă care se opunea extrădării lui Julian Assange în Statele Unite.

Washingtonul îi reproşează lui Assange faptul că a difuzat, începând din 2010, peste 700.000 de documente clasificate despre actvităţi militare şi dplomatice americane, mai ales în Irak şi Afganistan.

Julian Assange, inculpat de spionaj, riscă, în cazul în care este judecat în Statele Unite, până la 175 de ani de închisoare.

Acest dosar reprezintă, potrivit susţinătorilor săi, un atac extrem de grav împotriva libertăţii presei.

Încarcerat în închisoarea de înaltă securitate Belmarsh, în apropiere de Londra, de peste doi ani şi jumătate, Julian Assange a fost arestat de poliţia britanică în aprilie 2019, după ce a stat închis timp de şapte ani în Ambasada Ecuadorului la Londra, unde s-a refugiat pe când se afla în libertate sub cauţiune.

Australianul se temea atunci de o extrădare către Statele Unite sau Suedia, unde era vizat de urmăriri penale cu privire la un viol, abandonate între timp.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.