Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a cerut guvernelor Uniunii Europene să îşi menţină presiunea asupra preşedintelui Nicolas Maduro, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„I-am spus: Care este mesajul tău pentru mine şi restul miniştrilor de Externe?”, a declarat ministrul britanic de Externe, Jeremy Hunt.

„Mi-a spus două lucruri: vă rog să păstraţi presiunea asupra lui Maduro care a făcut atât de mult rău şi să vă amintiţi că este vorba despre catastrofa umanitară care are loc în acest moment”, a adăugat Hunt.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Hunt l-a criticat pe liderul laburist Jeremy Corbyn pentru că este de partea lui Maduro.

„Doar pentru că au aceeaşi viziune anti-Occident nu înseamnă că trebuie să ignore pe cineva care şi-a adus oameni la sărăcie într-o ţară în care 70% dintre copiii din unele zone sunt victimele malnutriţiei”, a precizat Hunt.

Corbyn a condamnat violenţele din Venezuela şi a cerut ajungerea la un acord negociat.

Guaido, liderul opoziţiei din Venezuela şi preşedintele parlamentului, s-a autoproclamat săptămâna trecută preşedintele legitim al ţării, pe fondul unor proteste a sute de mii de oameni faţă de preşedinţia liderului socialist, Nicolas Maduro.

Maduro beneficiază însă în continuare de susţinerea armatei iar Curtea Supremă din Venezuela i-a îngheţat conturile lui Guaido şi i-a interzis ieşirea din ţară.

SUA şi alte 20 de naţiuni şi-au arătat susţinerea faţă de Guaido, care a afirmat într-un articol publicat în New York Times că a stat de vorbă cu reprezentanţi ai armatei pentru a încerca să le obţină susţinerea.

Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, a atras atenţia miercuri în plen că situaţia din Venezuela s-a înrăutăţit şi a declarat că l-a asigurat pe Juan Guaido de sprijinul instituţiei.

Mai multe ţări europene, între care Spania, Franţa, Germania, au anunţat sâmbătă că îi dau lui Maduro termen de opt zile, până la 3 februarie, să anunţe organizarea unor noi alegeri, ameninând că altfel îl vor recunoaşte pe opozantul Juan Guaido drept preşedinte.

În afară de Beijing şi Moscova, Nicolas Maduro este susţinut, în continuare de Corea de Nord, Turcia sau Cuba.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.