Joe Biden a fost invitat, după mai multe luni de suspans, să susţină primul său discurs de politică generală în Congres - la 28 aprilie -, cu puţin înainte de data simbolică a 100 de zile de mandat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit tradiţiei, preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi l-a invitat printr-o scrisoare, marţi, să-şi ”împărtăşească viziunea cu privire la înfruntarea provocărilor şi oportunităţilor acestui moment istoric”, în timp ce administraţia sa încearcă să iasă din pandemia covid-19 şi să relanseze economia primei puteri mondiale.

Biden a acceptat să susţină discursul la 28 aprilie, ”cu o zi înainte de cea de-a 100 sa zi de mandat”, a anunţat un purtător de cuvânt al Casei Albe.

Preşedinţii amerciani susţin în mod tradiţional acest discurs de politică generală în faţa membrilor celor două Camere ale Congresului reunite în şedinţă extraordinară - în primele săptămâni ale mandatelor lor.

Alocuţiunea în Congres de după primul an de mandat se numeşte ”discursul despre starea Uniunii”.

În acest an, atât pandemia covid-19 şi atacul sângeros la Capitoliu de la 6 ianuarie, cât şi îngrijorări cu privire la securitatea sediului Congresului american care au decus din acest asalt al susţinătorilor lui Donald Trump au condus la amânarea acestei mari reuniuni politice.

”În urmă cu aproape 100 de zile, atunci când aţi depus jurământul, aţi jurat, într-un spirit plin de speranţă, că «ajutorul va sosi». De-acum, mulţumită guvernării dumneavoastră istorice, care caută o transformare profundă, ajutorul a sosit”, scrie Pelosi, o aliată apropiată a lui Biden, în această scrisoare.

Democrata nu precizează ce formă urmează să ia - în toiul pandemiei covid-19 - acest discurs susţinut de obicei în faţa a sute de congresemni şi invitaţi, reuniţi în hemiciclu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.