Preşedintele american Joe Biden urmează să organizeze în septembrie o conferinţă pe tema luptei împotriva extremismului în politică şi a violenţei rasiste în America, anunţă Casa Albă vineri, cu mai puţăin de trei luni înaintea unor alegeri legislative care se anunţă dificile pentru Partidul Democrat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedinţia americană urmează să organizeze la 15 septembrie summitul ”United We Stand”, cu scopul de a ”riposta efectelor corozive ale violenţei provocate de ura împotriva denocraţiei noastre şi securităţii publice”, precizează într-un comunicat o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Guvernul american urmează s-şi prommoveze acţiunea şi să ”prezinte o viziune comună a unei Americi mai unite”, anunţă ea.

În urma unor masacre recente cu arme de foc care au vizat populaţia afro-americană, hispanică şi asiatică, ”americanii rămân în mare parte uniţi în opoziţia lor faţă de această violenţă”, afirmă Karine Jean-Pierre.

Joe Biden a făcut din apărarea democraţiei una dintre temele sale majore după ce s-a instalat la Casa Albă, iar preşedinţia aminteşte că democratul a decis să candideze în alegerile prezidenţiale din 2017 după ce predecesorul său, Donald Trump, a refuzat să condamne o reuniune violentă a ultradreptei la Charlottesville, în Virginia,

Preşeidntele american urmează să susţină discursul principal la acest summit, la care urmează să partcipe reprezentanţi ai forţelor de ordine, ai lumii de afaceri şi societăţii civile.

Atât republicani, cât şi democraţi urmează să fie invitaţi la eveniment, anunţă Casa Albă.

Această conferinţă urmează să aibă loc cu mai puţin de două luni înaintea alegerilor de la jumătate de mandat, prevăzute la 8 noiembrie, în care republicanii ar putea să devină majoritari în Congres.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.