Într-un discurs adresat naţiunii, preşedintele Joe Biden a declarat că SUA nu va continua să pună în pericol viaţa militarilor săi în Afganistan, subliniind că nu regretă decizia de a retrage trupele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden a afirmat că talibanii au fost informaţi că răspunsul SUA va fi unul de forţă dacă vor ataca personalul american sau vor interveni în vreun fel în operaţiunea de evacuare. "Ne vom apăra oamenii cu o forţă devastatoare", a spus Biden.

"Nu voi trece această responsabilitatea unui al cincilea preşedinte. Sunt întristat de faptele care se petrec acum, dar nu regret decizia de a retrage trupele. Sunt preşedintele SUA şi totul se termină acum", a spus şeful statului american.

De asemenea, el a mai spus că SUA va continua să sprijine poporul afgan cu ajutorul diplomaţiei şi a celui umanitar.

Biden a adăugat că trupele americane vor continua să sprijine evacuarea personalului civil şi a aliaţilor. El a subliniat că până acum au fost evacuaţi 2.000 de afgani şi se lucrează pentru evacuarea altora, care sunt eligibili pentru viză de imigrant.

"Aceasta este decizia corectă pentru poporul nostru, pentru bravii noştri militari, pentru America", a precizat Joe Biden.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.