Preşedintele SUA Joe Biden şi-a reiterat joi apelurile la interzicerea armelor de asalt după ce atacurile armate în masă într-un club de noapte gay din Colorado Springs, de sâmbătă şi cel de la un Walmart din Chesapeake, Virginia, marţi, s-au soldat cu moartea a 11 persoane, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce vizita o staţie de pompieri de pe Insula Nantucket, Massachusetts, pentru a mulţumi salvatorilor de Ziua Recunoştinţei, Biden le-a spus reporterilor că va încerca să promoveze o formă de control al armelor înainte ca noul Congres să se reunească în ianuarie, posibil reînnoindu-şi încercarea de a interzice armele de asalt.

„Ideea că încă mai permitem achiziţionarea de arme semiautomate este bolnavă. (...) Nu există nicio raţiune pentru aceasta, cu excepţia profiturilor pentru producătorii de arme”, a spus Biden.

"Voi incerca. Voi încerca să scap de armele de asalt”, a declarat Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.