Casa Albă a nominalizat marţi un trimis special pentru drepturile omului în Coreea de Nord, încercând să ocupe un post care a rămas vacant din 2017, pe fondul dezbaterilor privind modul în care problemele legate de drepturi se potrivesc cu eforturile de contracarare a programului de arme nucleare al Pyongyangului, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Preşedintele Joe Biden a nominalizat-o pe Julie Turner, un diplomat cu o vechime îndelungată şi actual director al Biroului pentru Asia de Est şi Pacific din cadrul Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat, a precizat Casa Albă într-un comunicat.
 
 
Julie Turner este director al Biroului pentru Asia de Est şi Pacific din cadrul Biroului pentru Democraţie, Drepturile Omului şi Muncă al Departamentului de Stat. Înainte de aceasta, a fost director pentru Asia de Sud-Est în cadrul Consiliului Naţional de Securitate.
 
Ea vorbeşte coreeană şi a lucrat anterior în domeniul drepturilor omului în Coreea de Nord ca asistent special în biroul emisarului, se arată în comunicat.
 
Poziţia de trimis special - şi una similară în Coreea de Sud - a devenit controversată în timp ce administraţiile precedente încercau să aducă Coreea de Nord la masa negocierilor. Unii activişti au declarat că drepturile omului au fost lăsate deoparte în favoarea priorităţilor de securitate naţională.
 
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.