Preşedintele SUA, Joe Biden, a precizat, într-un mesaj postat pe Twitter, că luarea cu asalt a clădirilor guvernamentale cheie din Brazilia reprezintă un atac asupra democraţiei şi asupra transferului paşnic al puterii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Condamn atacul asupra democraţiei şi asupra transferului paşnic al puterii în Brazilia. Instituţiile democratice din Brazilia au sprijinul nostru deplin şi voinţa poporului brazilian nu trebuie să fie subminată. Aştept cu nerăbdare să continui să colaborez cu Lula”, a notat Biden pe Twitter.

Şi lideri europeni au luat atitudine după ce s-a întâmplat la Brasilia:

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel

“Condamn absolut atacul asupra instituţiilor democratice ale Braziliei. Susţinere totală pentru Lula Da Silva, ales democratic de milioane de brazilieni, prin alegeri corecte şi llibere”.

Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola

“Profund îngrijorată de ce se întâmplă în Brazilia. Democraţia trebuie respectată întotdeauna. Parlamentul European este alături de Guvernul Lula şi de toate instituţiile legitime şi alese democratic”.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei

“Voinţa poporului brazilian şi a instituţiilor democratice trebuie respectate! Preşedintele Lula poate conta pe sprijinul necondiţionat al Franţei”.

Giorgia Meoni, premierul Italiei

“Ceea ce se întâmplă în Brazilia nu ne poate lăsa indiferenţi. Imaginile pătrunderii în sediile instituţiilor sunt inacceptabile şi incompatibile cu orice formă de dezacord democratic. Trebuie urgent să se revină la normal este urgentă şi ne exprimăm solidaritatea cu instituţiile braziliene".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.