Democratul Joe Biden, aflat în cursa pentru Casa Albă, a cerut vineri dezvăluirea oricărei potenţiale dovezi legate de acuzaţia făcută de o fostă asistentă că ar fi hărţuit-o sexual în urmă cu peste 20 de ani şi a negat învinuirea atât printr-un comunicat de presă, cât şi în timpul interviului acordat la MSNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden a subliniat, într-un comunicat trimis vineri dimineaţă: „Acuzaţiile nu sunt adevărate. Asta nu s-a întâmplat vreodată”.

La emisiunea „Morning Joe”, el a reiterat: „Nu este adevărat. Spun fără echivoc că nu s-a întâmplat vreodată şi nu s-a întâmplat”.

El a caracterizat acuzaţiile drept „complicate” şi a mai spus că femeile „merită să fie tratate cu demnitate şi respect”.

„Când fac un pas în faţă, ar trebui ascultate, nu reduse la tăcere. Relatările lor ar trebui să facă subiectul unei anchete adecvate”, a mai spus el în emisiune. „Presa responsabilă ar trebui să examineze şi să evalueze toate nepotrivirile din povestea ei, care s-a schimbat în mod repetat”.

Tara Reade, care a lucrat pentru scurt timp ca asistentă a fostului vicepreşedinte Joe Biden în anii 1990, pe atunci senator al statului Delaware, a susţinut în ultimele săptămâni că acesta a hărţuit-o sexual. Mai mult, recent, ea a afirmat că a fost vorba şi despre o agresiune sexuală.

Incidentele la care face ea referire ar fi avut loc în 1993. La acea vreme, ea era asistentă în biroul lui din Capitol Hill.

Joe Biden a făcut referire vineri la afirmaţiile lui Reade din diverse interviuri potrivit cărora a depus o plângere la Senatul american în care susţine că a fost victima hărţuirii în biroul lui Biden. Reade a declarat recent pentru NBC News că plângerea ei în mod semnificativ nu îl acuză pe Biden de agresiune.

„Nu are dovada acestei presupuse plângeri”, a spus Biden. „O astfel de plângere se poate afla într-un singur loc - Arhivele Naţionale. Cer Secretariatului Senatului să solicite Arhivelor identificarea oricărei consemnări a plângerii pe care susţine că a depus-o şi să pună la dispoziţia presei orice astfel de document. Dacă a existat vreodată o astfel de reclamaţie, înregistrarea ei va fi acolo”, a mai susţinut Biden.

Acestea au fost primele comentarii făcute de Biden pe subiect de la apariţia acuzaţiilor, la finalul lunii martie.

„Din postura de candidat la preşedinţie, sunt răspunzător în faţa poporului american. Am trăit suficient de mult timp cu un preşedinte care crede că nu trebuie să dea socoteală nimănui şi care nu îşi asumă responsabilitatea pentru nimic. Ăsta nu sunt eu. Să fii răspunzător cred că înseamnă să ai discuţii dificile, chiar şi atunci când sunt inconfortabile. Oamenii trebuie să audă adevărul”, a subliniat Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.