Preşedintele american Joe Biden a revenit asupra aprecierii că platformele social media, precum Facebook, „ucid oameni” prin găzduirea de informaţii false legat de vaccinurile anti-Covid.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat vineri la Casa Albă de un reporter legat de rolul „platformelor precum Facebook” în răspândirea de neadevăruri despre vaccinuri şi pandemie, el a spus: „Ele ucid oamenii. Singura pandemie pe care o avem este între cei nevaccinaţi”.

Marţi, tot la Casa Albă, el a insistat că a vrut să spună „exact ce am spus”, dar a subliniat că scopul retoricii sale a fost de a intensifica presiunea asupra companiilor pentru a acţiona.

„Speranţa mea este ca Facebook, în loc să o ia personal că spun cumva că «Facebook ucide oamenii», să facă ceva legat de dezinformare”, a declarat Biden.

Remarcile lui de la finalul săptămânii trecute au stârnit o reacţie puternică din partea companiei. 

Facebook a replicat atunci că a fost mai eficientă decât Guvernul în promovarea vaccinării anti-Covid. „Nu ne vom lăsa distraşi de acuzaţii care nu sunt susţinute de dovezi. Dovezile arată că Facebook ajută la salvarea de vieţi. Punct”.

„Datele arată că 85% dintre utilizatorii Facebook din SUA au fost sau vor să fie vaccinaţi împotriva Covid-19”, a spus Guy Rosen, vice-preşedinte al companiei. „Obiectivul preşedintelui Biden a fost ca 70% dintre americani să fie vaccinaţi până pe 4 iulie. Facebook nu este motivul pentru care acest obiectiv nu a fost atins”, a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.