Un conţinut video digital al Casei Albe, lansat joi dimineaţă, prezintă o conversaţie între preşedintele Joe Biden şi o serie de actori care au interpretat roluri de preşedinţi în seriale de televiziune sau în filme cinematografice şi care îi oferă sfaturi preşedintelui real cu privire la discursul său despre Starea Uniunii, pe care urmează să-l rostească joi seara, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu am vorbit niciodată cu atât de mulţi preşedinţi în acelaşi timp", a declarat Biden de la Camp David, unde şi-a petrecut weekendul pregătindu-se pentru discurs cu principalii săi consilieri.

El a vorbit cu Morgan Freeman, Tony Goldwyn, Geena Davis, Michael Douglas şi Bill Pullman în cadrul unei discuţii virtuale. 

"Ei bine, domnule, în calitatea mea de preşedinte, tot ce am avut de înfruntat a fost un meteorit. Unul dintre lucrurile cu care am ieşit acolo, în discursul meu către popor: Speranţa. Speranţa este cea mai puternică forţă pe care o avem în această ţară. Este cea mai utilă şi cea mai eficientă", a declarat Morgan Freeman, reflectând asupra perioadei în care a jucat în filmul "Deep Impact".

Goldwyn a recunoscut că "s-a comportat foarte prost" ca preşedinte în serialul de televiziune "Scandal", numit aşa pe bună dreptate, dar i-a oferit lui Biden un sfat: "Spuneţi-le că existaţi pentru ei - spuneţi-le că ei vă fac un om mai bun". Şi l-a sfătuit, de asemenea, să se relaxeze cu ce îi place cel mai mult - îngheţată.

Geena Davis a preluat o frântură din discursul său din "A League of Their Own": "Nu există plâns în politică", a spus ea. „Ei bine, ceea ce sper eu este ca politica mea să nu facă pe nimeni să plângă", a replicat glumind Biden. "Ştiu din experienţă, evident, ce muncă grea este. Şi, ştiţi, când am fost preşedinte, părea că în fiecare săptămână exista o nouă criză cu care trebuia să mă confrunt", i-a mai spus Geena Davis. "Aţi făcut o treabă extraordinară", a complimentat-o Biden pe actriţă. 

Michael Douglas i-a spus că din experienţa sa de comandant-şef, a învăţat că a avea un partener iubitor schimbă totul. "Dragostea şi compasiunea ca lider sunt puncte forte. Nu sunt slăbiciuni şi sunt cheia caracterului dumneavoastră. Aşa că lăsaţi ca acest lucru să transpară în discursul dumneavoastră. Şi nu uitaţi să păstraţi un dans pentru prima-doamnă”, l-a sfătuit actorul care a jucat rolul preşedintelui în "The American President".

Bill Pullman, preşedintele din "Ziua Independenţei" a oferit şi el o perspectivă: "Nu ne putem lăsa mistuiţi de diferenţele noastre mărunte şi vom fi uniţi în interesele noastre comune".

La final, Biden i-a invitat pe toţi aceşti "foştii preşedinţi" la Casa Albă spunându-le că i-ar plăcea să îi întâlnească personal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.