Preşedintele ales al Statelor Unite Joe Biden a mers marţi în Georgia, pentru a susţine candidaturile a doi democraţi pentru Senat, a căror victorie este esenţială pentru agenda sa de politică internă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urmă cu o zi, Colegiul Electoral a confirmat victoria în alegerile prezidenţiale a lui Joe Biden.

Chiar înainte de deplasarea lui Biden, liderul majorităţii din Senat, republicanul Mitch McConnell, a pus capăt tăcerii sale pe tema rezultatului alegerilor prezidenţiale din 3 noiembrie, felicitându-i pe Biden şi pe vicepreşedinta aleasă Kamala Harris.

McConnell a recunoscut victoria celor doi după şase săptămâni în care Donald Trump a făcut acuzaţii nefondate că alegerile au fost fraudate.

Trump nu şi-a recunoscut înfrângerea în faţa lui Biden şi mulţi congresmeni republicani au refuzat să recunoască victoria democratului.

Victoria restrânsă al lui Biden în Georgia subliniază transformarea statului sudic dintr-un fief republican într-unul dintre cele mai competitive terenuri de luptă politică din ţară.

Acest lucru a fost ilustrat din nou de alegerile din acest stat, care arată că 168.000 de persoane au votat anticipat, în persoană, luni, comparativ cu 136.000 de persoane pe 12 octombrie, prima zi a votului anticipat, în persoană, pentru alegerile prezidenţiale.

Senatorii republicani David Perdue şi Kelly Loeffler se confruntă cu democraţii Jon Ossoff şi Raphael Warnock, în alegeri care vor stabili care partid va deţine majoritatea în Senatul SUA atunci când Biden va prelua funcţia pe 20 ianuarie. Alegerile pentru Senat vor avea loc pe 5 ianuarie.

Dacă republicanii vor obţine oricare dintre cele două locuri de senatori, şi-ar menţine puterea în Senat, ceea ce le-ar permite să contracareze multe dintre ambiţioasele obiective legislative ale lui Biden pe probleme precum pandemia de coronavirus, economia şi schimbările climatice.

O victorie democrată ar da partidului lui Biden controlul asupra Casei Albe şi a ambelor camere ale Congresului.

Democraţii deţin deja majoritatea în Camera Reprezentanţilor.

Biden a mers la Atlanta la nouă zile după ce Trump a călătorit în Georgia pentru a-i sprijini pe Perdue şi Loeffler.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.